Požar na farmi krava pod kontrolom

Izvor: B92, 23.Apr.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na farmi krava pod kontrolom

Požar na Farmi krava "Mladost" u Obrenovcu je pod kontrolom i više nema otvorenog plamena, izjavio je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"Požar je pod kontrolom, više nema otvorenog plamena, ima dima i praktično je u fazi dogašivanja", rekao je Čučković.

Na Farmi krava "Mladost" juče je nekoliko sati gorelo 100 tona sena, na 200 metara od štala u kojima se nalazi 950 goveda

Plamen je primećen oko 13 sati, pošto se zapalila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << senjara sa 500 bala sena, od kojih svaka ima po 200 kilograma, a srušili su se krovovi na dva pomoćna objekta.

Požar su gasile četiri vatrogasne brigade iz Obrenovca, sa Zvezdare i Železnika.

Direktor Poljoprivrednog kombinata "Dragan Marković" u Obrenovcu u čijem sastavu je Farma krava "Mladost" Dragan Milivojčević rekao je sinoć da životinje nisu ugrožene, niti ima povređenih među zaposlenima, ali da preti opasnost zbog manjka hrane, pa je uputio apel svima koji mogu da pomognu da se obezbedi hrana za goveda u narednim danima.

Na farmi ima 400 krava muzara i 550 podmlatka, ukupno 950 goveda.

Struja je nestala pošto su pregorele dve trafostranice, ali nisu ugroženi ni ljudi, ni životinje, dodao je.

Za sada nije poznato šta je uzrok požara, tim pre što je zemlja vlažna, a sunce nije bilo tako jako da bi došlo do samozapaljivanja sena.

Policijska istraga utvrdiće uzrok požara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čučković: Požar na farmi u Obrenovcu pod kontrolom

Izvor: Blic, 23.Apr.2015

Požar na Farmi krava "Mladost" u Obrenovcu je pod kontrolom i više nema otvorenog plamena, izjavio je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković. Pripadnici beogradske Vatrogasne brigade nastavili su sa dogašivanjem požara i ostaće na licu mesta, sve dok se bale sa slamom ne iznesu van tog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.