Pomoć Vlade proizvođačima

Izvor: RTS, 04.Okt.2012, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Vlade proizvođačima

Vlada odlučila da pomogne proizvođačima mesa i mleka novim subvencijama. Pomoć države moći će da dobiju i pravna i fizička lica.

Da bi poboljšala položaj proizvođača mesa i mleka, Vlada je odlučila da pomogne svima, bili oni pravna ili fizička lica. Da bi lakše prebrodili teškoće koje im je doneo dug sušni period, predviđene su i subvencije.

Zemljoradnici će u narednom periodu moći da računaju na dodatnu novčanu pomoć Države kako bi sačuvali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stoku i nastavili da se bave svojim poslom, najavio je ministar poljoprivrede prilikom obilaska farme krava u Dobanovcima.

Merama subvencija povećaćemo davanja prema poljoprivrednim proizvođačima za duplo i to će i da olakša i da ublaži posledice suše, nego će u budićnosti biti pravi podsticaj za razvoj stočarske proizvodnje", objašnjava ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Vlasnici svih 140 hiljada rasnih umatičenih krava, dobiće 25 hiljada dinara po grlu.

"Povećanje premije za mleko, sa pet na sedam dinara za treći i četvrti kvartal, omogućiće da povećamo proizvodnju mleka, da se ohrabrimo", ističe Saša Vitošević iz Udruženja proizvođača mleka Srbije.

Proizvođači junećeg mesa, dobijaće ubuduće za june umesto pet, deset hiljada dinara, dok će proizvođači svinjskog mesa dobijati po tovljeniku hiljadu dinara, umesto ranijih pet stotina dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.