Pink čisti Farmu od prostakluka

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pink "čisti" Farmu od prostakluka

Televizija Pink sinoć se izvinila gledaocima koji su pogođeni uvredama iznetim tokom emitovanja rialiti-šoua „Farma“ pošto je Savet Republičke radiodifuzne agencije pokrenuo postupak protiv ove televizije zbog „ekstremno vulgarnog ponašanja” učesnika tog šou-programa.

„Majmune, debeli, smrdljivi, debilu...” samo su neke od uvreda koje farmeri upućujujedni drugima. Od sinoć više ne čujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ove bisere, pošto je Pink odlučio da preglede dnevnih dešavanja očisti od prostakluka i da sve vulgarnosti pokrije visokofrekventnim zvukom - „bipsom”.

Takođe, prvi put je sinoć na početku pregleda stajalo upozorenje da program nije preporučljiv za mlađe od 18 godina.

U saopštenju Pinka producenti su poručili da će ubuduće biti sankcionisani svi učesnici koji nastave s nedoličnim ponašanjem.

Na prostote najpoznatijih farmera u Srbiji prethodno je reagovao i Savet RRA, koji je protiv Pinka pokrenuo postupak, ali bez ovlašćenja da eventualno zabrani emitovanje „Farme”.

- Mi nismo glavni urednici Srbije i ne možemo da ukidamo emisije, pa iako bi to bilo opravdano - rekao je Goran Karadžić, potpredsednik RRA.

On je podsetio da RRA može da izrekne opomenu, javno upozorenje ili da privremeno ili trajno oduzme dozvolu emiteru koji krši Zakon o Radiodifuziji i Kodeks ponašanja emitera.

Već posle sednice RRA, Tatjana Vojtehovski, PR Pinka, rekla je da će se ubuduće više paziti.

- Pink će, mimo pravila, sankcionisati i izbacivati učesnike koji se nedolično ponašaju - kaže ona.

Pink ima rok 15 dana da odgovori RRA, ali je pitanje hoće li se farmeri koje ćemo gledati do sredine juna, ponašati drugačije. Oni su već upozoravani na nepristojno ponašanje, a Pink ih je podsetio da su oni javne ličnosti i da svaka njihova reč ima težinu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.