Izvor: Luftika.rs, 29.Mar.2024, 13:15

Pica od skakavaca – specijalitet budućnosti ili hrana iz najgorih noćnih mora?

Jedna italijanska startap-firma gaji skakavce od kojih pravi brašno. A ono može da se koristi za razna peciva, pre svega – za pravljenje pice.
Hiljade skakavaca uzgojenih na farmi samo da bi završili kao prilog na pici, za neke je to košmar, a za neke posao budućnosti.
Početkom ove godine u Italiji je prvi put dozvoljena prodaja skakavaca za proizvodnju namirnica. Sakavci žive do 30 dana u specijalnom frižideru kada im se temperatura smanjuje dok ne uginu.
Proizvođači garantuju da na taj način skakavci nisu pretrpeli muke.
Posle toga se skakavci pretvaraju u prah i na kraju se dobija sivo brašno koje će možda jednog dana postati sastavni deo...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.