POVLAČI SE HRANA ZBOG STRAHA OD CRNOG PRIŠTA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POVLAČI SE HRANA ZBOG STRAHA OD CRNOG PRIŠTA

OMSK - Oko 200 tona prerađene hrane, koja bi mogla da sadrži bacil antraksa (crnog prišta), biće povučeno iz prodaje u ruskim gradovima Omsk, Hanti-Mansijsk, Tver, Surgut i drugim, objavila je agencija Itar-Tass.

Šef sanitarne službe u ruskoj oblasti Omsk Aleksander Kriga naložio je povlačenje više od 195 tona prerađene hrane punjene mesom, koju je proizvela u periodu od 13. jula do 6. avgusta, kompanija "Darina" i još dve privatne kompanije.

Reč je o firmama koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su koristile konjsko meso kupljeno sa farme, gde su slučajevi antraksa registrovani među konjima, ali gde se i razbolelo šest radnika. Kriga je istakao da će biti povučeni proizvodi i od druge vrste mesa, ali proizvedeni u istom vremenskom periodu i istom opremom, kao i oni od konjskog.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Povlači se hrana zbog straha od crnog prišta

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2010, 07:01

OMSK - Oko 200 tona prerađene hrane, koja bi mogla da sadrži bacil antraksa (crnog prišta), biće povučeno iz prodaje u ruskim gradovima Omsk, Hanti-Mansijsk, Tver, Surgut i drugim, objavila je agencija Itar-Tass...Šef sanitarne službe u ruskoj oblasti Omsk Aleksander Kriga naložio je povlačenje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.