PKB: Dobra godina za mleko

Izvor: B92, 06.Okt.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKB: Dobra godina za mleko

Sa farmi PKB dnevno se tokom septembra isporučivalo 162.227 litara mleka, a preostalim proizvedenim mlekom napajana su telad.

Po kravi je tokom ovog meseca proizvedeno 7.500 litara, posmatrano na godišnjem nivou.

"Kada ovaj podatak poredimo sa prošlom godinom, znači da smo u ovom mesecu dnevno predavali 16.000 litara mleka više nego prošle godine i reklo bi se da imamo razloga za zadovoljstvo", izjavio je zamenik direktora za proizvodnju u PKB-u Nikola Lazić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ako bismo to posmatrali u odnosu na plan, onda vidimo da smo u priličnom zaostatku u odnosu na plan za septembar, dodao je Lazić.

"Ukoliko posmatramo proizvodnju tokom svih devet meseci, ostvarili smo 99 odsto od plana, odnosno 7.820 litara mleka po kravi na godišnjem nivou, dok je planom predviđena proizvodnja od oko 7.900 litara".

Prema njegovim rečima, od januara do kraja avgusta 2014. plan je ostvaren u celini.

U pogledu kvaliteta proizvedenog mleka u PKB-u su ostvareni izuzetni rezultati, posebno kada govorimo o bakteriologiji. Svo mleko je ekstra klase, a poslednja uzorkovanja pokazuju da su ti pokazatelji bolji nego ikada, istakao je Lazić.

"Ako komparativno ovu godinu posmatramo u odnosu na ostale, dobro je što će ona verovatno biti najbolja kada se posmatra proizvodnja mleka po kravi", rekao je Lazić za list "Poljoindustrija" koji izdaje PKB.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dobri rezultati u proizvodnji mlijeka

Izvor: Capital.ba, 07.Okt.2014, 06:40

BEOGRAD, Sa farmi Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) dnevno se tokom septembra isporučivalo 162.227 litara mlijeka, a preostalim proizvedenim mlijekom „napajana“ su telad. Po kravi je tokom ovog mjeseca proizvedeno 7.500 litara, posmatrano na godišnjem nivou. „Kada ovaj podatak poredimo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.