PENZIONERI, STIŽU VITAMINI: Ministar Lončar objavio kada tačno počinje podela podizača imuniteta za najstarije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 10:17

PENZIONERI, STIŽU VITAMINI: Ministar Lončar objavio kada tačno počinje podela "podizača" imuniteta za najstarije

Od ponedeljka penzioneri će dobiti 300.000 paketa vitamina

Penzioneri će od ponedeljka dobiti prvih 300.000 paketa vitamina, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da je nabavka vitaminskog paketa sprovedena u skladu sa svim zakonskim procedurama.

Lončar je rekao da je nabavka sprovedena tako da penzioneri što pre dobiju vitaminske pakete i da je Ministarstvo, kako bi nabavilo dovoljnu količinu vitamina, angažovalo devet proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Slaviamed, Farma Novu, Proton System, Esensa, GMZ Ervamatim, Galeniku, V&B, Par Pak i Goodwill Pharma.

Ministar je  kazao da je prvo kontaktirao najvećeg proizvođača u Srbiji - Hemofarm, ali da mu je direktor te kompanije Roland Zelinger rekao da im se više isplati da poklone količine koje trenutno imaju, nego da ulaze u proizvodnju vitamina.

Upitan za kritike o načinu na koji se sprovodi nabavka, Lončar je rekao da se predstavnici bivše vlasti, Dragan Ðilas i Marinika Tepić, na sve načine bore da penzioneri ne dobiju vitamine i da njihovi napadi nemaju nikakve veze sa nabavkom jer je, kako je istakao, sve urađeno maksimalno brzo i korektno.

Kako je primetio, pomoć penzionerima kritikuju predstavnici bivše vlasti u čije vreme, naveo je Lončar, nije izgrađena nijedna bolnica, nije kupljen nijedan sanitet, nije postojao budžetski fond za lečenje dece u inostranstvo, a pacijenti su išli na operacije gama nožem u Tursku.

- Neka zamisle građani u kakvoj bismo bili situaciji da su oni danas na vlasti, ne bismo imali respiratore, bolnice, sanitete... Država je u njihovo vreme funkcionisala po principu tajkuna, pravljeni su zakoni i uredbe tako da oni dobiju sve, a država je dovedena do bankrota. Šta oni znaju o vitaminima, nisu vitamini sekunde da se tako kradu - rekao je Lončar.

Dodao je da Ðilasu i Tepićevoj smeta što se vitamini nabavljaju od firme čiji je vlasnik Mađar, Zoltan Tamaš, i da ga povezuju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Vučić nema nikakve veze sa tom firmom. Ovo je bila Vučićeva ideja, a mi u Ministarstvu zdravlja smo sproveli celu proceduru. Ako nešto nije urađeno kako treba, postoje nadležni organi i tužilaštvo, neka prijave i nadležni će to da ispitaju - naveo je Lončar.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lončar: Penzionerima od ponedeljka prvih 300.000 paketa vitamina

Izvor: Blic, 08.Apr.2021

Penzioneri će od ponedeljka dobiti prvih 300.000 paketa vitamina, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da je nabavka vitaminskog paketa sprovedena u skladu sa svim zakonskim procedurama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.