PDV i na izmet

Izvor: Glas javnosti, 15.Jul.2009, 04:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDV i na izmet

BEOGRAD - Đurđu Spasojeviću i još nekolicini proizvođača koji se godinama bave gajenjem neuobičajenih vrsta salate, poput šarene i hrastovog lista, raznih vrsta malog paradajza i malih lubenica, preti zatvaranje farmi, a krivci su, kako kažu, hipermarketi.

Niko nadležan

U fitosanitarnoj inspekciji pri Generalnom inspektoratu Ministarstva poljoprivrede tvrde da su oni nadležni samo za kontrolu semena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i sadnog materijala, ali ne i za Spasojevićev slučaj. Uputili su nas na Tržišnu inspekciju gde nam je načelnik Radenko Ćetković rekao da ni oni nisu nadležni i uputio nas na Poresku upravu gde se na telefon niko nije javio.

Pa, neka tuzi inspektore. Sta bi mogli da mu urade, da mu zatvore posao? Za to treba razlog, a ako je bespravno da zahtevaju da placa PDV i za "lajna", sami ce da se obese o banderu.

O glupostima iz servisa poznatog pod nazivom Poreska uprava mogli bi se napisati romani. Predlažem g.da se obrati nekome za stručnu pomoć, u protivnom ovi "genijalci" će ga uništiti. Nikada ništa oni nisu "procenili" a da je to bilo u korist običnog čoveka, obično njihove "procene" dovode do velikih troškova i na kraju zatvaranja firme. Još je nešto vrlo interesantno a to je krajnje destruktivan prilaz rešavanju problema. Oni nisu zainteresovani da nekome pomognu i da taj normalno radi svoj posao i plaća porez. Ne, čim vide nekog da radi oni mu nametnu još veće obaveze dok ga ne unište. Ne znam samo odakle će primati platu ako sve živo pogase oko sebe. Verovatno će uzgajati retke vrste salate.

Pa brate, uzgajaj taman toliko povrca koliko je potrebno za tebe i porodicu, ugasi firmu i otkaci poreske inspektore, i cekaj bolja vremena, a hipermarketi neka onda uvoze, pa da vidim ko ce da im kupi.

Pa mi drugo i nemamo osim DJubra, a , djubar se uvek dobro placa tako je bilo od pamtiveka itu nema sta da vas cudi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.