Oko 15.000 krokodila pobeglo s farme u Južnoj Africi, građani pozvani da ne izlaze iz kuća

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2013, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 15.000 krokodila pobeglo s farme u Južnoj Africi, građani pozvani da ne izlaze iz kuća

Zvaničnici provincije Limpopo u Južnoafričkoj Republici, saopštili su da je oko 15.000 krokodila pobeglo sa farme Rakvena. Oni su pozvali stanovništvo da bez preke potrebe ne napuštaju svoje kuće. Ova grupa krokodila je među onima koji su uspešno vraćeni na farmu, ali na hiljade je i dalje slobodno.

Krokodili su sa farme pobegli zbog poplave, uzrokovane >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << obilnim padavinama, i pucanja brane na granici sa Bocvanom. Neki krokodili su pronađeni i na udaljenosti od nekoliko desetina kilometara od farme. Procenjuje se da je na slobodi više od polovine pobeglih krokodila, prenosi Blic. Zet vlasnika farme Zane Langman obećao je da će svi krokodili biti uhvaćeni, dodajući da su od brojnih meštana dobili dojave da se u njihovom neposrednom okruženju nalaze krokodili.- Noću ih je lakše uočiti i uhvatiti jer im oči u mraku sijaju crveno - rekao je Langman.Lokalni mediji prenose izjave stručnjaka da krokodili retko napadaju na kopnu i da svoj plen vrebaju iz vode.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Južnoafričkoj republici pobeglo 15 000 krokodila

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2013

26.01.2013. -..Policija Južnoafričke republike krenula je u lov na 15 000 krokodila, koji su pobegli juče sa farme krokodila Rakvena zbog poplave. Vlasnici farme Rakvena otvorili su vrata da voda koja se izlila iz korita reke Limpopo ne bi oštetila zidove farme, javlja južnoafrička informativna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.