Neoplanta privremeno zatvara farmu svinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neoplanta privremeno zatvara farmu svinja

Novosadska industrija mesa "Neoplanta", u vlasništvu kompanije "Nelt", privremeno zatvara farmu svinja, a obustaviće i prodaju svežeg mesa."Farmski biznis biće obustavljen privremeno, a radiće se na unapređenju prerađivačkog sektora", rečeno je u toj kompaniji portalu Agrosmart (www.agrosmart.net).

Kako je navedeno, tokom prethodnih godina, tržišni uslovi su se značajno promenili, posebno u mesnoj industriji.

"Kako bismo nastavili s daljim razvojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kako bismo stvorili uslove za dalje investicije, još bolje uslove rada i stabilnost, doneta je strateška odluka da privremeno izađemo iz farmskog biznisa i trgovine i prodaje svežeg mesa", rečeno je u "Neoplanti".

U toj kompaniji su naveli da imaju plan da u narednom periodu kroz investicije podignu konkurentnost, ali da je za to neophodno vreme i privremeno zaustavljanje poslovnih aktivnosti u navedenim organizacionim celinama.

"U međuvremenu, nastavićemo da razvijamo segment u kome smo najbolji i prepoznatljivi, a to je proizvodnja prerađevina. Na tom putu, 'Neoplanta' će nastaviti da posluje u sastavu 'Nelta', uz punu podršku svih članica 'Nelt grupe'", kazali su u kompaniji.

Prema njihovim rečima, u kompaniji je počeo proces "racionalizacije poslovanja", koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

"Tokom reorganizacije posla, svim zaposlenima na koje se ova promena odnosi pokušaćemo da pronađemo odgovarajuću poziciju u drugim sektorima kompanije. Očekuje nas tranzicioni period u narednih nekoliko meseci i uložićemo sve svoje resurse da ovaj proces sprovedemo u najboljem interesu za sve zaposlene", dodali su iz kompanije.

"Neoplanta" je u vlasništvu "Nelta" od 2007. godine, a proizvodnja mesa i mesnih proizvoda u pogonima ove industrije mesa počela je 1885. godine.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neoplanta zatvara farmu svinja

Izvor: Beta, 09.Nov.2016

Novosadska industrija mesa "Neoplanta", u vlasništvu kompanije "Nelt", privremeno zatvara farmu svinja, a obustaviće i prodaju svežeg mesa."Farmski biznis biće obustavljen privremeno, a radiće se na unapredjenju preradjivačkog sektora", rečeno je u toj kompaniji portalu Agrosmart.Kako je navedeno,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.