Na nekoliko farmi u RS prisutan aflatoksin u mlijeku

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na nekoliko farmi u RS prisutan aflatoksin u mlijeku

BANJALUKA - U kontrolnom uzorkovanju mlijeka u toku oktobra na nekoliko farmi u Republici Srpskoj, koje kao stočnu hranu koriste kukuruz iz prethodnih godina, utvrđeno je prisustvo aflatoksina iznad dozvoljenih granica.

Nakon ovoga je sa tih farmi automatski obustavljen otkup mlijeka. U Republici Srpskoj preduzete su sve neophodne mjere na monitoringu, prevenciji i suzbijanju pojave aflatoksina u hrani, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je formiran stručni tim na nivou Vlade Republike Srpske za praćenje uticaja suše, koji je utvrdio i sproveo Plan monitoringa mikotoksina u stočnoj hrani, kao i da se kontinuirano sprovode kontrole uzoraka stočne hrane i mlijeka na prisustvo mikotoksina.

Stručne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kontinuirano prenose znanja i tehnologije poljoprivrednim proizvođačima radi prevencije i suzbijanja mikotoksina, sa posebnim aspektom na korištenje adsorbenata u ishrani muznih grla.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Povećan aflatoksin u mleku u RS

Izvor: B92, 13.Okt.2015, 09:13

U uzorcima mleka nekoliko farmi u Republici Srpskoj utvrđeno je prisustvo aflatoksina iznad dozvoljenog nivoa zbog čega je s tih farmi obustavljen otkup mleka...Reč je o farmama koje su kao stočnu hranu koristile kukuruz iz prethodnih godina, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.