Na farmi ćurki u Mađarskoj otkriven ptičji grip tipa H5N8

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na farmi ćurki u Mađarskoj otkriven ptičji grip tipa H5N8

Mađarska je detektovala virus ptičjeg gripa tip H5N8 na jednoj velikoj farmi ćurki u severozapadnom delu zemlje, saopštila je danas mađarska Nacionalna agencija za bezbednost lanca ishrane, javlja Rojters.

U saopštenju se navodi da će sav fond ćurku na toj farmi, više od 50.000 komada, biti uništen i da će se preduzeti druge mere predostrožnosti kako bi se sprečilo širenje zaraze.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vrsta ptičijeg gripa pronađena na farmi ćurki u Mađarskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jan.2020

Vrsta virusa ptičijeg gripa H5N8 pronađena je na velikoj farmi ćurki na sjeverozapadu Mađarske, saopšteno je 13. januara iz Nacionalne administracije za bezbjednost lanca ishrane (NEBIH). Slovačka je krajem sedmice prijavila prvu epidemiju ove vrste visoko patogenog virusa u zapadnom dijelu te...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.