Na „Farmi” neće biti zabrane pušenja

Izvor: Blic, 03.Dec.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na „Farmi” neće biti zabrane pušenja

BEOGRAD - Zbog učesnika rialiti šoa “Farma” Televizija “Pink” dobila je već dve prekršajne prijave zbog kršenja Zakona za zaštitu stanovništva od posledica duvanskog dima. S obzirom na to da producenti ne žele farmerima da zabrane pušenje, ružičasta televizija će svake nedelje dobijati po jednu prekršajnu prijavu od sanitarne inspekcije.

Uprkos upozorenjima, producenti su nastavili da na ružičastoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << televiziji prikazuju farmere sa cigaretama u ustima pa su nadležni rešili da krenu u akciju. Međutim, još nije odlučeno koliko će "Pink” platiti za nepoštovanje zakona, minimalna kazna je pola, a maksimalna milion dinara.

- Mi ćemo jednom nedeljno slati sudiji za prekršaje prijavu protiv Televizije "Pink” zbog nepoštovanja zakona. Do sada smo im napisali dve kazne. Međutim, koliko će kaznu platiti, to zavisi od sudije - kaže dr Radosav Mitrović, načelnik sanitarne inspekcije za Beograd.

Tatjana Vojtehovski objasnila je da Farma nije emisija poput "Utiska nedelje” ili "Magazina In” gde "snimanje traje sat vremena”, ali da isto tako jeste prostor sa kojeg se emituje program. Međutim, ružičasta televizija neće farmerima zabraniti pušenje jer, kako su objasnili, farmeri tamo žive.

- To je veliki problem jer ne možemo nekome ko je pušač da zabranimo da puši, a ako budemo prestali da emitujemo kadrove u kojima se vide cigarete, mi nemamo program. Svaki zakon je tu da se poštuje i, ako mora, mi ćemo da snosimo odgovornost - kaže Tanja Vojtehovski, portparol Televizije "Pink", i objašnjava da postoje određeni farmeri kojima u klauzuli piše da neće biti uskraćeni za cigaretu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.