NUNS traži da se Televizija “Pink“ oštrije kazni zbog “Farme“

Izvor: RTS, 26.Nov.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS traži da se Televizija “Pink“ oštrije kazni zbog “Farme“

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je od Saveta Regulatornog tela za elektronske medije da zbog nasilja u rijalitiju “Farma” koji se emituje na Televiziji “Pink” hitno i najoštrije kazni tu televiziju.
Jedan od učesnika tog programa Kristijan Golubović juče je udario drugog učesnika nakon čega je udaljen iz programa.
"Prema pisanju medija, celokupni boravak Kristijana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Golubovića u ovom programu protekao je u znaku nasilja, najviše prema ženama, ali je tek sinoć, posle njegovog fizičkog napada na drugog učesnika 'Farme' odlučeno da se nasilnik diskvalifikuje", naveo je NUNS.
Savet REM-a je 16. septembra izrekao opomenu TV Pink "zbog emitovanja neprimerenih sadržaja" u rijaliti programu.
U obrazloženju opomene "ocenjeno je da su psovke, vređanja, tuče i uopšte nepristojno ponašanje, sadržaji koji mogu negativno da utiču na decu i da nisu smeli da se emituju u zaštićeno vreme pre 22 časa odnosno 23 časa".
Regulatorno telo je tada najavilo da će Televizija Pink kao i Hepi televizija, kojoj je zbog istih razloga tada izrečena mera upozorenja, biti strože sankcionisane ukoliko ne budu poštovali nalog Saveta REM-a, naveo je NUNS.
"Podsećamo i da je vlasnik TV Pink, krajem avgusta, najavljujući emitovanje novog serijala 'Farme' izjavio da u poređenju sa drugim programima koji se prikazuju s etiketom rijaliti, 'Farma izgleda kao balet'. Obećao je tada da će nova Farma 'biti prihvatljivija urbanom gledalištu', te da 'neće imati elemente pornografije'", navodi se u saopštenju NUNS-a.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kazniti Pink zbog Farme!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015

NUNS zatražio da se Televizija Pink kazni zbog nasilja prikazanog u rijalitiju...Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zatražilo je danas od Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zbog nasilja u rijalitiju Farma koji se emituje na Televiziji Pink "hitno i najoštrije kazni" tu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.