Izvor: Piplmetar.rs, 31.Jan.2023, 03:31

NADA: Nekontrolisan uvoz mleka platiće stočari zatvaranjem farmi

Posle nestašice mleka koja se pojavila pre par meseci, država je dozvolila nekontrolisani uvoz mleka i tako dovela function još većeg problema za naše stočare, upozorila je u svom reagovanju koalicija NADA.
Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, pozvala je nadležno Ministarstvo da odmah uskladi uvoz mleka iz inostranstva sa realnim potrebama tržišta jer se trenutnim nekontrolisanim uvozom mleka ugrožava i ovako devastirano i uništeno mlečno govedarstvo u Srbiji.
„Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << nestašice mleka, sada imamo višk na tržištu zbog nekotrolisanog uvoza, zbog čega otkupljivači plaćaju stočarima 7 function 10 dinara manje po litri mleka, što će i ovako nerentabilnu proizvodnju učiniti gotovo nemogućom i dovesti function gašenja gazdinstava koja se bave mlečnim govedarstvo“, navodi potpresednikNovog  DSS Zoran Sandić
On je pozcao nadležno Ministarstvo da pošto nije prihvatilo predlog koalicije NADA da prošlogodišnju sušu proglasi elementarnom nepogodom, sada izađe u susret poljoprivrednicima tako što će povećati subvencije i osloboditi ih plaćanja astronomskih računa koji im stižu ovih dana za odvodnjavanje i navodnjavanje za 2022. godinu.
„Apelujemo na Ministarstvo da je neophodno da isplati sve zaostale subvencije i premije za prošlu godinu kao što su, između ostalog, 7 dinara po kilogramu za rod suncokreta i povraćaj sredstava za nabavku nove mehanizacije“, kaže potpredsednik Novog DSS-a Zoran Sandić

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.