Mostovi okruga Medison na TVB92

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mostovi okruga Medison na TVB92

Večeras u 21.10 časova Bioskop 92 prikazuje kultnu melodramu "Mostovi okruga Medison”, sa Klintom Istvudom i Meril Strip u glavnim ulogama.

Jednog vrelog leta, Robert Kinkejd je zastao pored Frančeskine farme i pitao za pravac ka jednom od starih drevnih pokrivenih mostova koje je došao da fotografiše.

Frančeska je bila udata za Ričarda Džonsona i s njim je živela na usamljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << farmi u okrugu Medison, u Ajovi. Nakon njene smrti, njena deca Karolina i Majkl otkrivaju da je u svom dnevniku Frančeska opisala ljubav s izvesnim fotografom Robertom Kinkejdom.

Veza je trajala samo četiri dana a sve se dogodilo u leto 1965. godine, dok su muž i deca bili na velikom sajmu. Kinkejd je svojim malim kamionom zalutao tražeći mostove okruga Madison koje je trebalo da snimi. Zaustavio se pred Frančeskinom kućom i ona mu je pokazala put.

Frančeska je nekada bila učiteljica, ali je zbog podizanja dece napustila školu i ostala domaćica čiji se snovi nisu ostvarili. Robertu su putovanja po svetu onemogućila normalan porodični život. Sprijateljili su se, a odmah i zaljubili jedno u drugo. Bio je to početak ljubavne priče koja je trajala tek nekoliko dana i živela u njihovim uspomenama više od 20 godina.

Film je ekranizacija istoimenog autobiografskog romana Roberta Džejmsa Volera. Ova priča o čežnji i razumevanju, o ljubavi tako snažnoj da može zauvek da promeni nečiji život, jedna je od najpopularnijih knjiga u novijeg doba - skoro tri godine bila na listi najprodavanijih knjiga Njujork tajmsa.

Uloge: Klint Istvud i Meril Strip

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.