Kukuruz iz rezervi dobar

Izvor: B92, 26.Feb.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukuruz iz rezervi dobar

Beograd -- Direkcija za robne rezerve završava kontrolu 180.000 tona kukuruza u javnim skladištima i uzorci su dobri, kaže državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede.

Uzorci za koje se sumnja da imaju veće prisustvo aflatoksina biće dodatno analizirani, rekao je Danilo Golubović novinarima na skupu u Sava centru.

On je podsetio da je do juče zatvoreno 12 farmi u Srbiji i istakao da država zatvorene farme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neće ostaviti na cedilu.

Državni sekretar je ponovio da će Ministarstvo poljoprivrede predložiti Vladi Srbije mere podrške za te farme - da im se podeli besplatno iz Robnih rezervi 300 kilograma kukuruza po grlu, zatim zeolit, kao i da im se plati mleko, čak i ako se ustanovi da nije ispravno.

"Želimo da predložimo da se i drugim farmama da 300 kilograma po grlu, ali kao pozajmica, a zeolit besplatno", naveo je Golubović.

Dražavni sekretar je naglasio da bi za oko četiri, pet dana mogla da se stabilizuje situacija sa mlekom ako se bude odgovarajuće radilo na terenu, ako ne bude "huškača i onih koji unose nemir".

Goluboviće je dodao da će uskoro stići rezultati superanalize mleka iz Holandije, koja je po ubrzanoj proceduri prihvatila uzorke iz Srbije, ali je ukazao da sve zemlje iz regiona šalju mleko tamo na ispitivanje, da se sada analizira na hiljade uzoraka, i da zato treba imati malo strpljenja da se dobiju rezultati.

Golubović je dodao da će rezultati odmah biti objavljeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kukuruz iz Robnih rezervi dobar

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2013

Direkcija za robne rezerve završava kontrolu 180.000 tona kukuruza u javnim skladištima i uzorci su dobri, kaže državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Danilo Golubović.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.