Izvor: BKTV News, 29.Jan.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krave digle štalu u vazduh

Stado krava muzara skoro je sušilo krov jedne štale kada je eksplodirao metan koji krave ispuštaju tokom varenja, saopštila je policija u nemačkoj saveznoj državi Hesen.
Ups, mi se izvinjavamo…
Policija je navela da je jučerašnju eksploziju i požar na farmi u Razdorfu najverovatnije izazvao statički elektricitet od trenja dlake pri kretanju krava u štali. Krov štale lako je oštećen, a jedna krava >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je pretrpela manje opekotine. Ljudi nisu povređeni.
Policija je saopštila da je 90 krava bilo u štali i da nije jasno zašto je odjednom nastalo toliko metana. Krava se gasova, te i metana, koji u buragu nastaje pri preživanju i varenju, oslobađa podrigivanjem i ispuštanjem gasova.
Izvor: Beta
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.