Kilogram žive vage svinje uskoro 185 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilogram žive vage svinje uskoro 185 dinara

Da će cena tovnih svinja ubrzo dostići i 180 i 185 dinara po kilogramu žive vage, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom obilaska novo otvorene farme svinja u Zasavici I. Prema njegovim rečima, to će biti rezultat ulaganja u prerađivačku industriju.

Trenutna cena svinja u Sremu kreće se od 150, pa i do 170 dinara i proizvođači kažu da je cena stabilna već neko vreme, međutim cena hrane je poskupela, te se nadaju takođe i skoku cene svinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje je najavljeno.

Pozitivni komenari dolaze i iz drugih krajeva Srema na informaciju o većim cenama tovljenika.

U prilog tome, išla su ulaganja u prerađivačku industriju o povećanje broja klanica, istakao je ministar.

Ministar Nedimović takođe smatra da bi naredni korak trebalo da bude osavremenjavanje sistema, odnosno donošenje novih pravilnika o oceni kvaliteta mesa u skladu sa potrebama i zahtevima tržišta.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.