KROKODILI U BEKSTVU: Krvoločni reptili napustili farmu i krenuli ka reci, policija pokrenula opšti lov

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021, 15:12

KROKODILI U BEKSTVU: Krvoločni reptili napustili farmu i krenuli ka reci, policija pokrenula opšti lov

Krokodili se uzgajaju na farmama uglavnom za proizvode od kože

Vlasti u Južnoafričkoj Republici saopštile su da je u toku lov na nekoliko preostalih mladih krokodila koji su pobegli sa farme za uzgajanje u provinciji Zapadni Kejp, nakon što ih je tokom noći ulovljeno 26, prenosi Rojters.

- Do ovog trenutka smo ulovili 26, ali ne možemo da preciziramo koliko ih je još uvek na slobodi - rekao je danas portparol vladine agencije za očuvanje životne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "KejpNejčur", navodi agencija.

Rojters prenosi da je portparol vlade provincije Zapadni Kejp rekao da ovi krokodili predstavljaju umerenu opasnost za ljude, jer su uzgajane životinje navikle na redovno hranjenje i da ne love, ali su po svojoj prirodi divlje i instinktivne i pozvao stanovništvo da se ipak kloni reka.

Crocs on the loose! Traps set up to catch crocodiles that escaped from WC farm https://t.co/Lag76INiIb

— MSN South Africa (@MSNSouthAfrica) March 4, 2021

Nepoznati broj nilskih krokodila, dužine 1,2 do 1,5 metara pobegao je juče s komercijalnog uzgajališta u reku Bri, što je pokrenulo lov u kome učestvuju policajci,vlasnici okolnog zemljišta i službenici za zaštitu životinja.

, a slatkovodni kao ovi mogu da porastu u proseku do dužine od pet metara, dok odrasli muškarci teže više od pola tone, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.