Izvor: JUGpress.com, 16.Jul.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imaju farmu goveda ali nemaju vodu

LESKOVAC

Gazdinstvo Srđana Ivanovića, uzgajivača junadi, u Velikoj Kopašnici , ovim poslom se bavi godinama ali nemaju vodu.

„Mi se stočarstvom porodično bavimo 20 godina“ rekao je Srđan Ivanović i naglasio da imaju problema sa vodom.

„Imamo bunarsko snabdevanje, ali to nije dovoljno za naše potrebe. Voda prolazi na 200 metara od nas i hteli bi smo da „dovučemo“ do nas”, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Cvetanović.

” Što se samog posla tiče, nekad je situacija bolja, nekad gora, nema neke sredine. Veliki problem je uvoz mesa iz Evrope i smanjivanje stočnog fonda kod nas. Skupe su i neke neophodne stavri u ovom poslu, kao što je nafta, gorivo, repromaterijal. U poslednjih par godina naš kupac je klanica „Marinković“, imamo dobru saradnju i zadovoljni smo. Trenutno imam 50 grla stoke, kapacitet je do 70,“ dodao je on.

Danas je rečeno da je o problemu vode govorio i na Danu otvorenih vrata što je, kažu, bio i povod da ovo gazdinstvo poseti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u pratnji novinara.

On je najavio podsticajna sredstva lokalne samouprave za poljoprivredu, te pozvao i Ivanovića da se prijavi.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.