General Ante Gotovina će da uzgaja tune

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2013, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Ante Gotovina će da uzgaja tune

General Ante Gotovina je krajem januara osnovao firmu “Pelagos net farma d.o.o.“ za uzgoj tune, javivši se na konkurs za koncesiju za uzgoj tuna na lokaciji između ostrva Vrgada i Gira, piše Slobodna Dalmacija.

Ante Gotovina

Dobijanjem koncesije general je najzad rešio pitanje čime će da se bavi pošto ga je u novembru Haški tribunal oslobodio za zločine počinjene nad Srbima tokom rata u bivšoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Jugoslaviji.

Saosnivač firme Pelagos je generalov prijatelj Milan Mandić, šef Jadran tune iz Biograda - kompanije koja je pre nekoliko meseci otvorila najsavremeniju hladnjaču u kojoj će biti moguće smrzavati 100 tona ribe na dan. Preduzeće ima i pogon za obradu ribe, koji je krajem 2012. otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a svečanosti je prisustvovao i generalov brat Boro Gotovina.

Ante Gotovina će u firmi Pelagos biti direktor. Kompanija je, uz ribarstvo, registrovana i za sve vrste turizma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.