(FOTO) ČUDO U JAJCU: Ojagnjilo se dvoglavo jagnje!

Izvor: Kurir, 08.Jan.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) ČUDO U JAJCU: Ojagnjilo se dvoglavo jagnje!

JAJACE - Na poznatoj farmi Marka Ladana Babete u Jajcu, ovca je ojagnjila jagnje sa dve glave.

Za gazda Ladana ovo je čudo, koje je po prvi put doživeo otkako se bavi uzgojem ovaca. Prema rečima veterinara Samira Kestena, ovaj događaj jeste neobičan i jeste retkost.

” Radi se o klasičnoj deformaciji, koja se dešava kako kod ljudi tako i kod životinja. Posebnog uzroka za ovakve slučajeve nema”, rekao je Kesten.

Odmah posle presecanja pupčane >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrpce jagnje je uginulo. Deformacija poznata pod nazivom aksijalna bifurkacija, javlja se kao rezultat embriona koji počne da se deli na dva odvojena organizma (blizance), ali se proces ne završi do kraja.

(avaz.ba)
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Čudo u Jajcu: Rođeno dvoglavo jagnje

Izvor: Mondo, 09.Jan.2016, 10:55

U Jajcu se dogodio nesvakidašnji događaj. Ovca s farme Marka Ladana, poznatijeg kao Babete, juče je ojagnjila dvoglavo jagnje...Foto: AP Photo/Jens Meyer..Vlasnik farme na Carevom polju, nedaleko od Jajca, bio je u šoku kada je jagnje izašlo iz majčine utrobe, piše portal "jajce-online."..Ovakav...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.