Đusu preti kazna do deset godina zatvora, RRA želi zabranu Farme

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đusu preti kazna do deset godina zatvora, RRA želi zabranu Farme

Reper Ivan Ivanović Đus mogao bi prilično da ispašta nakon izbacivanja sa „Farme" zbog seksualnog uznemiravanja Miloša Bojanića. Kako tvrdi poznati beogradski advokat Bosiljka Đukić, reper bi mogao da odgovara za krivično delo nedozvoljenih polnih radnji izvršenih na naročito ponižavajući način, za koje je zakonom zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora!

- Po mom mišljenju, u konkretnom slučaju radi se o krivičnom delu nedozvoljenih polnih radnji iz stava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 182 stav 3 Krivičnog zakonika Srbije, jer je izvršeno na naročito ponižavajući način pred očima javnosti. Đus mora da zna da je gledanost „Farme" velika i da je nedozvoljene polne radnje uradio pred milionskim auditorijumom - kaže Đukićeva.

Veliko poniženje

Advokat kaže da porodica Bojanić može da podnese krivičnu prijavu.

- S obzirom na to da se ovo krivično delo goni po službenoj dužnosti i da javno tužilaštvo prati šta se u medijima objavljuje, najverovatnije da je nadležni tužilac već reagovao. U slučaju da nadležno tužilaštvo nije reagovalo, porodica Miloša Bojanića može da podnese krivičnu prijavu, nakon čega tužilac preduzima slučaj. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 10 godina zatvora, upravo zbog toga što žrtva trpi veliko poniženje - objasnila je ona.

Osim toga, Đus će zbog diskvalifikacije ostati i bez honorara za boravak na „Farmi" koji je, kako saznaje Press, trebalo da iznosi oko 5.000 evra (hiljadu evra po nedelji, u šouu proveo pet nedelja).

Rijaliti „Farma" od juče ima oznaku „za starije od 18 godina", vulgarnosti su „pipsovane", a TV Pink će, suprotno licenci, zbog nepristojnog ponašanja i psovki ubuduće izbacivati farmere iz šoua, obećala je Tanja Vojtehovski, predstavnik ružičaste televizije. Ovo je odlučeno nakon vanredne sednice Saveta republičke radiodifuzne agencije (RRA), koja je sazvana nakon velikog broja pritužbi zbog vulgarnosti u rijalitiju.

Za starije od 18

RRA je juče pokrenula postupak protiv televizije Pink zbog „ekstremno vulgarnog ponašanja" učesnika „Farme". Na konferenciji za novinare nakon sednice RRA predstavnici tog tela nisu želeli da prejudiciraju konačnu odluku i mere koje će biti preduzete protiv Pinka, ali su naveli da RRA kao regulatorno telo nema ovlašćenje da zabrani emitovanje „Farme".

- Zbog velikog broja pritužbi građana, pokrenut je postupak protiv TV Pink, a odluka će po proceduri biti donesena u roku od 15 do 25 dana - rekao je potpredsednik RRA Goran Karadžić, i dodao da ovaj savet može da izrekne opomenu, javno upozorenje ili da privremeno ili trajno oduzme dozvolu emiteru koji krši Zakon o radiodifuziji i Kodeks ponašanja emitera.

Nova svađa: Maca polivao Miloša alkoholom!

U ponedeljak veče, tokom tradicionalne žurke, farmeri su se opet posvađali sa Milošem Bojanićem, isprovocirani njegovim konstantnim opaskama. Bojanić je tada provocirao Raku da je prljav.

- Ti si propali političar i imaš šugu po koži, jer se ne kupaš i ne pereš zube! - rekao je Miloš, nakon čega je Raka doneo četkicu za zube i počeo da mu je „gura pod nos".

Maca, koji je igrao sa čašom alkohola u ruci, toliko se razmahao da je Miloša celog isprskao, što je folker shvatio kao još jedan napad na njega! Maca je tada polomio sve što se našlo na stolu, a Bojanić je išao od kamere do kamere i žalio se produkciji da je fizički napadnut. Izvor: Pressonline.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.