Divlji konji spaseni od pokolja

Izvor: Blic, 21.Maj.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divlji konji spaseni od pokolja

BUKUREŠT - Divlji konji iz delte Dunava, koji su posle brutalnog hvatanja, satima bez vode i hrane bili prevoženi u klanicu, spaseni su u danas u poslednji čas, pošto je policija zaustavila kamion koji ih je vozio.

Policija je nekoliko sati posle ponoći zaustavila kamion sa konjima koji išao u grad Sfantul George u Transilvaniji i uputila životinje na farmu u županiji Braila na jugu zemlje.

Dva konja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su već bila mrtva, a nekoliko njih u veoma teškom stanju, pošto je u teškim uslovima u kamionu prignječeno 49 konja od kojih su mnogi bili povređeni zbog lošeg tretmana još pre puta.

Odiseja nesrećnih konja počela je pre četiri dana kada su grubo uhvaćeni, izudarani do krvarenja, vezani i stavljeni u tesna ograđena mesta, zbog sumnje da neki od njih imaju zaraznu anemiju, ali to nije bilo zvanično dokazano.

Organizacije za zaštitu životinja su odmah počele proteste i obratile se lokalnim vlastima tražeći da zaustave pokolj, ali je to proteklo bez značajnijih rezultata.

Konji su danas dobili veterinarsku negu, hranu i vodu na farmi gde će dalje živeti. Konji za koje se utvrdi da su stvarno bolesni, biće uspavani, ali neće biti poslati u klanicu, kako su to lokalne vlasti prethodno odlučile.

Farmu za konje u naselju Urleaska u županiji Braila su unajmile organizacije za zaštitu životinja iz Rumunije. Policija je pokrenula prekršajni postupak protiv nekoliko osoba koje su učestvovale u pomenutoj akciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.