Borjana Pirot - Proizvodi od kozijeg mleka

Izvor: PRObjave.com, 15.Jul.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borjana Pirot - Proizvodi od kozijeg mleka

Pirotska firma "Borjana" u sklopu koje posluje Mlekara "Natura" redak je primer uspešnog poslovanja nakon kupovine farme koja je doživela krah i bila pred stečajem. Farmu na obroncima Svrljiških planina je 1986. godine podigao Poljoprivredno-industrijski kombinat Bela Palanka. Tada je imala 3.500 ovaca i 500 koza. Radila je svega desetak godina. Kada je kombinat propao farma je ostala napuštena i bila pred stečajnim postupkom, a onda ju je kupila firma "Borjana" i od prazne farme napravila uspešan biznis.
Napuštenu farmu i okolno zemljište u predelu netaknute prirode je 2008. godine kupila firma "Borjana" iz Pirota i počela uzgoj koza i distribuciju proizvoda od kozijeg mleka. Kako navodi direktor firme Boban Mijalković životinje se hrane na prirodnim pašnjacima na kojima raste preko sto različitih vrsta trava.
- Od kada smo kupili farmu, ona uspešno posluje i danas imamo oko 800 grla koza - kaže Mijalković i ističe da su njihovi proizvodi od kozijeg mleka traženi zbog toga što se koze hrane na pašnjacima koji nikada nisu đubreni veštačkim đubrivom.
Najbolje iz Srbije
Ova firma iz Pirota je bila nekoliko puta nagrađivana na Novosadskom sajmu i na izložbi "Najbolje iz Srbije". U svom proizvodnom programu od kozjeg mleka nudi: surutku, pasterizovano mleko, jogurt, kiselo mleko, ceđeno kiselo mleko, mladi sir, stari sir u salamuri, stari sir sa dodacima (sremuš, ruzmarin, orasi, žalfija) i kačkavalj.

http://www.hranaipice.net/borjana-doo-proizvodi-od-kozjeg-mleka.html
Borjana doo
Srpskih vladara 92/4
18300 Pirot
Tel: +381 10 313 777
Email: borjanapirot@yahoo.com

Kontakt:
Boban Mijalković
Funkcija: vlasnik
Email: borjanapirot@yahoo.com
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.