Biznis  porodice iz Lapotinca – primer  koji valja slediti

Izvor: juGmedia, 22.Feb.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznis porodice iz Lapotinca – primer koji valja slediti

BOJNIK – Porodica Cakić iz Lapotince započela je svoj privatni biznis još davne 1973. godine kada je vlasnica farme koka nosilja „Kokoda“ Mirjana Cakić, napustila profesiju lekara i posvetila je privatnom biznisu.

 U razvijanju posla pomagali su joj suprugVojislav i sin Marko. Farma broji 60000 koka nosilja, koje su raspoređene u tri hale od po 1000 m2, na dve lokacije. Za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << farme uvežena je najsavremenija oprema iz inostranstva, sve je automatizovano, a životinje žive u veoma humanim uslovima.  Za jednu halu, da bi normalno funkcionisala, potreban je samo jedan radnik. Kapacitet farme je 11000 jaja na sat. Porodica Cakić, na svojoj farmi, gaji i 500 svinja.

 “Odluka da ostavim posao lekara bila je najteža u mom životu, navela je ova uspešna žena koja se pohvalila i da im Ministarstvo poljoprivrede je ustupilo 50 hektara zemlje kako bi mogli da sto lakse  pokrenu posao. Očekuje da predsednik opštine Bojnik, Ivan Stojanović ispuni obećanje i asfaltira jednu deonicu puta do farme.

 Mirjana savetuje mlade generacije da se školuju, ali, ukoliko ne budu mogli da rade ono za šta su se školovali, krenu da rade ono sto vole i što ih ispunjava.

Njen suprug, Vojislav  Cakić, agronom po struci, rekao je da je formula poslovnog uspeha vredan rad, a da država tu samo malo treba pomoći. Uspeh, u ovakvom slučaju, ne može i neće izostati.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.