BIK OD TONE ZA USTOLIČENJE PATRIJARHA

Izvor: Kurir, 26.Sep.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIK OD TONE ZA USTOLIČENJE PATRIJARHA

Miodrag Dašić, povratnik u selo Brestovik kod Peći, povodom ustoličenja patrijarha Irineja daruje grlo teško 1.000 kilograma

PEĆ - Bik težak celu tonu sa mini-farme Miodraga Dašića iz sela Brestovik kod Peći naći će se na trpezi gostiju koji budu prisustvovali ustoličenju patrijarha Irineja u Pećkoj patrijaršiji!

- Odlučio sam da poklonim jedno grlo sa svoje mini-farme kao skroman >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << doprinos toj svečanosti. Taj dan je veliki za sve Srbe, a posebno za nas malobrojne koji živimo u Peći i okolini - kaže Miodrag.

Miodrag je, kao i većina Srba iz ovog kraja, 1999. godine morao da ode iz svog sela. Sa suprugom Slađanom i dvoje dece živeo je u Novom Sadu, a pre šest godina cela porodica se vratila u svoje selo. Na zgarištu stare kuće uskoro je nikla nova, a porodica se proširila za još dva člana. Njihovo treće dete je bila prva beba rođena u Brestoviku posle pet godina izbeglištva. Iako je do 1999. godine bio radnik JKP iz Peći, za njega po povratku nije bilo mesta, pa se porodica posvetila poljoprivredi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.