Aflatoksin otkriven i u holandskom mleku

Izvor: BKTV News, 04.Mar.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aflatoksin otkriven i u holandskom mleku

Aflatoksin je otkriven i u mleku sa dve holandske farme saopštila je danas Organizacija industrije mleka Holandije.

Organizacija, koja obuhvata 98 odsto holandskih farmi mleka i 9.000 radnika zaposlenih u tom sektoru, uverena je da kontaminirano mleko sa tih farmi nije dospelo u prodavnice.
Aflatoksin je snažna kancerogena materija koju proizvode neke vrste plesni, navedeno je u saopštenju koje prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Itar tas. Prema preliminarnim podacima, izvor pojave aflatoksina je plesnima zaražen kukuruz koji je korišćen za ishranu stoke.
Podsetimo, nemački list Špigl objavio je prošle sedmice da je u Donjoj Saksoniji otkriveno najmanje 10.000 tona nečistog kukuruza koji je stigao iz Srbije, a koji se koristi kao stočna hrana. “Špigl” i “Velt” su dodali i da su manje količine ove stočne hrane isporučene i u pokrajine Severna Rajna-Vestfalija, Saksonija, Branderburg, Šlezija-Holštajn kao i u Holandiju.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.