Resničani u Belvilu

Izvor: Kurir, 16.Apr.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Resničani u Belvilu

Delegacija građana Resnika juče posetila Rome, podelila im uskršnja jaja i ubeđivala ih da se ne doseljavaju u njihov kraj

BEOGRAD - Nove blokade u utorak.

Uprkos dogovoru gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i građana Resnika, koji se danima bune zbog doseljavanja Roma iz naselja kod Belvila, mnogi meštani ovog prigradskog naselja i dalje su nezadovoljni i planiraju novu blokadu puteva u utorak. Na zidovima kuća juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su osvanuli i grafiti na kojima piše ‘’Nastavak protesta’’ i ‘’Nećemo kontejnere’’.

Delegacija žitelja Resnika obišla je u subotu romsko naselje kod Belvila i podelila deci uskršnja jaja. Oni su im objasnili da nisu rasisti i pozvali ih da pomognu u protestima protiv preseljenja.

- Doći ćete na lokaciju koja se nalazi na samo 50 metara od azila za pse, gde nema prodavnice niti mogućnosti da se sakupljaju sekundarne sirovine - upozoravaju Resničani.

Romi su takođe rekli da ne žele da se sele sa Novog Beograda, kao i da su uplašeni za svoju egzistenciju i da se plaše da će morati da se hrane u narodnim kuhinjama.

(S. Ž.)

http://www.youtube.com/watch?v=V5FCwJtHdFE
Pogledaj vesti o: Farbanje jaja,   Uskrs

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.