Nove prigodne poštanske marke Vaskrs

Izvor: Beta OMS, 04.Mar.2021, 12:28

Nove prigodne poštanske marke "Vaskrs"

Pošta Srbije izdaće 5. marta novo izdanje prigodnih poštanskih maraka „Vaskrs”, u čast obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika koji slavi vaskrsenje Hristovo.Za hrišćane, Vaskrs je praznik radosti i vere u život večni, u spomen na pobedu Gospoda Isusa Hrista nad smrću, koji je činom vaskrsnuća dokazao božanske moći, otvorivši vrata večnog života, radosti i sreće. Odluka o njegovom praznovanju doneta je na prvom Vaseljenskom saboru u Nikeji 325. godine. Mnogi narodni običaji vezani su za proslavljanje Vaskrsa, među kojima je i farbanje jaja koja su simbol vaskrsenja. Prigodno izdanje sadrži dve marke u šalterskim tabacima nominalnih vrednosti od 27 dinara i 70 dinara štampane u tiražu od po 150.000 primeraka, jedan koverat prvog dana (FDC) i prigodan žig. Izdanje „Vaskrs” Pošta je priredila uz stručnu saradnju dr Miljane Matić, kustosa u Muzeju Srpske pravoslavne crkve, dok je umetnička obrada izdanja delo Marije Vlahović, kreatorke maraka Pošte Srbije.Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.(Kraj OMS poruke)Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.(Kraj OMS poruke)

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

Pošta Srbije objavljuje markice "Vaskrs"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021

Pošta Srbije je saopštila da će 5. marta objaviti novo izdanje prigodnih poštanskih markica "Vaskrs", u čast obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika koji slavi vaskrsenje Isusa Hristosa...Prigodno izdanje sadrži dve marke u šalterskim tablicama nominalnih vrednosti 27 i 70 dinara, štampane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.