Ne držite Uskršnja jaja kao dekoraciju na stolu!

Izvor: Svet plus, 10.Apr.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne držite Uskršnja jaja kao dekoraciju na stolu!

Ne držite Uskršnja jaja kao dekoraciju na stolu jer ako ih budete konzumirali možete da se otrujete!

Često smo mogli čuti kako starije žene kažu da Uskršnja jaja ne mogu da se pokvare ali to ipak nije tačno. Kuvana jaja imaju mnogo kraći rok trajanja, nego sveža jaja. Najbitnije pravilo je da bi jaja nakon kuvanja trebalo držati u frižideru, a ne u korpi na stolu kao ukras.

Svako >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << odlučuje sam o tome koliko će jaja ofarbati za praznik ali u većini slučajeva, ostaju daleko duže na stolu nego što bi trebalo, a ukoliko se jaje ostavi na sobnoj temperaturi duže od dva sata, postaju podložno tlo za rast i razmnožavanje bakterija. Kao rezultat toga, javljaju se trovanja. Procesom kuvanja, sa jajeta se skida zaštitni sloj koji obavija ljusku koja inače čuva jaja. Bez njega, jaje je izloženo vazduhu, temperaturi i bakterijama. Ako jaja držite u frižideru, bezbedna su za jelo i do šest dana.

Simptomi trovanja mogu varirati od blage neugodnosti, nadutosti, promenama u probavi pa sve do jakih mučnina, povraćanja i dijareje.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.