Kako da ofarbate jaja prirodnim bojama

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da ofarbate jaja prirodnim bojama

Farbanje jaja u lukovini je jedan od nazdravijih načina da ofarbate uskršnja jaja. Ali, postoji još prirodnih boja za jaja...

Ako ne želite da farbate jaja kupovnim bojama, već prirodnim, niste "osuđeni" samo na lukovinu. Evo šta još možete da uradite.

Žuta jaja

Žuta jaja možete da dobijete farbanjem u kurkumi. Sve što treba da uradite je da pomešate ovaj začin sa vodom, dodate malo sirćeta i soli, potopite jaja i uobičajeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ih skuvate.

Braon jaja

Ako želite braon jaja, u vodu za kuvanje dodajte kafu i ljuske oraha. Takođe, kesice crnog čaja dodate u vodu za kuvanje mogu da pomognu da boja bude još intenzivnija.

Narandžasta jaja

Da biste ofarbali jaja u narandžastu boju, u vodu za kuvanje stavite lukovinu i mlevenu papriku.

Zelena jaja

Za zeleno ofarbana jaja, u vodu u kojoj kuvate jaja dodajte listove svežeg spanaća.

Bordo/ljubičasta jaja

Farbanjem jaja u crnom vinu možete da dobijete bordo ili ljubičasta jaja, u zavisnosti od toga koje vino upotrebite. Kuvanjem jaja u vinu stvaraju se i sitni kristalčići, pa će izgledati vrlo lepo.

Postupak je sledeći: Jaja stavite u šerpu i sipate vina toliko da prekrije jaja, pa dodate i malo soli. Stavite na vatru, pa kada provri kuvate još oko pet minuta. Jaja ostavite u poklopljenoj šerpi preko noći, da se ohlade, pa ih ujutru izvadite.

Kako vi farbate jaja? Pišite nam u komentarima!
Pogledaj vesti o: Farbanje jaja,   Uskrs

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.