Међународни фестивал вина Интерфест oд 15. до 17. јуна на Тргу слободе

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Maj.2023, 07:32

Међународни фестивал вина Интерфест oд 15. до 17. јуна на Тргу слободе

Јубиларни 20. Међународни фестивал вина – Интерфест, одржаће се на Тргу слободе од 15. до 17. јуна. Фото: PrtSc/Facebook.com Манифестација која промовише винску културу и винске производе са територије Србије и Војводине, обухватиће не само излагање и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дегустацију вина, већ и стручна предавања и промоције из области производње вина, едукативна предавања за посетиоце, као и културно-забавни програм.
Од саме идеје 2003. године, када је модерна винска сцена Србије била тек у повоју, организатори су одлучили да овај фестивал буде међународног карактера и да од почетка домаћа вина ставе на сцену са винима региона и света.
Током година, Интерфест је прерастао у значајну привредно-туристичку манифестацију и постао један од омиљених догађаја за новосадску публику, али и многобројне туристе који га већ годинама посећују. Дугогодишња традиција и квалитет самог фестивала допринео је подизању винске културе у нашој земљи, али и туристичкој видљивости Новог Сада и Војводине на мапи Европе.
На фестивалу учествује више од 100 излагача, као и преко 500 различитих винских етикета, како препознатљивих и опробаних, тако и нових издања.
Традиционално, овај фестивал промовише породичне винарије које негују печат поднебља и винограда своје регије, али и винарије које су кроз ово време успеле да израсту у велика и препознатљива имена на српској и европској сцени.
Поред вина, представљају се и дестилерије из Србије, као и произвођачи других жестоких пића и ликера. Квалитетна пића, прате укусни залогаји, пре свега различити сиреви, сухомеснати производи, али и познати војвођански колачи и пецива.
Ове године Међународни фестивал вина Интерфест прославља своје јубиларно 20.  издање те организатори најављују свечано отварање на Тргу слободе, уз још понеко изненађење. Поред промоције и дегустације, посетиоце очекује занимљив музички програм, а у просторијама Туристичке организација Града Новог Сада ретроспективна изложба 20. година Међународног фестивала вина Интерфест, као и радионице на актуелне теме из виноградарства и винарства, вођене од стране винских експерата.
Радно време фестивала је од 18.00 до 24.00 часа, улаз је слободан, а чаше и ваучери за дегустацију продају се на капији на улазу у фестивалску зону.
Izložba “Poklon-zbirka Dragiše Brašovana” otvara se 1. juna u Galeriji Matice srpske

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Међународни фестивал вина Интерфест oд 15. до 17. јуна на Тргу слободе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.