Zvezda filmova Ratovi zvezda: Zakerberg više ceni profit od istine i ispravnosti

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda filmova "Ratovi zvezda": Zakerberg više ceni profit od istine i ispravnosti

Zvezda filmova "Ratovi zvezda" Mark Hamil obrisao je svoj fejsbuk nalog, kritikujući tu kompaniju zbog politike prema političkim oglasima.

U postu na Tviteru on je optužio šefa te kompanije Marka Zakerberga da više ceni profit od istine i ispravnosti.

Tu odluku glumac je doneo nakon što su odobreni oglasi političara koje sadrže neistinite podatke, na toj društvenoj mreži.

Kompanija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela da ne veruje odlukama koje privatne kompanije donose o tome koji politički oglasi mogu da se objavljuju na toj mreži.

Fejsbuk je odbio da komentariše odluku Hamila, ali je branio svoju politiku u postu.

"U nedostatku pravila, Fejsbuk i druge komapnije moraju same da kreiraju svoja pravila. Naša politika bazirana je na principu da ljudi treba da čuju one koje koji žele da ih vode i da javnost treba da ih analizira i o njima debatuje”, saopšteno je iz Fejsbuka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.