Zvanično: Belingem u Realu

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 12:21

Zvanično: Belingem u Realu

Engleski fudbaler Džud Belingem novi je član madridskog Reala, potvrdio je klub.

Već se znalo da će mladi vezista Dortmund zameniti španskom prestonicom, a sada je za to stigla i zvanična potvrda.

Real je informaciju podelio na svojim društvenim mrežama uz poruku "Hey, Jude" aludirajući na čuvenu pesmu Bitlsa.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je Belingem potpisao šestogodišnji ugovor sa Realom koji bi na "Santijago Bernabeu" trebalo da zadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do leta 2029. godine.

Real će Borusiji isplatiti saopštenje u visini od 103.000.000 evra plus bonusi (oko 30 odsto od ukupne vrednosti), dok bi 19-godišnjak trebalo da zarađuje oko 11.000.000 evra neto.

On će tako postati najskuplji Englez ikada i drugo najskuplje pojačanje Reala posle Edena Azara (kada se uključe bonusi).

Već u četvrtak u podne će biti organizovana zvanična promocija, dok će se potom Belingem pojaviti ispred predstavnika medija.

Belingem je prethodno nastupao za Birmingem gde je ponikao i 2020. prešao u Borusiju iz Dortmunda.

"Milioneri" su se od njega oprostili kratkom porukom u kom su mu poželeli sreću u novom klubu. Za njih je odigrao 132 meča, postigao 24 gola i podelio 25 asistencija.

Belingem do sada ima 24 nastupa u dresu nacionalnog tima. U profesionalnoj karijeri je osvojio samo Kup Nemačke sa Dortmundom, a proglašen je za najboljeg igrača Bundeslige u prošloj sezoni.

To je bila njegova najbolja u karijeri, barem što se golova tiče, a na svom kontu je imao čak 14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.