Zovu goste preko Fejsbuka

Izvor: Politika, Tanjug, 11.Jun.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zovu goste preko Fejsbuka

Inostrane će goste, putem Interneta, između ostalih, kao ambasadori turizma, u Hrvatsku pozivati i čuveni hrvatski fudbaleri

Zagreb – Od januara do maja ove godine u Hrvatskoj je ostvareno 1.826.355 turističkih dolazaka, što je devet odsto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Domaćih gostiju je u prva četiri meseca bilo 11 odsto, a stranih osam odsto manje nego lane, prenosi Tanjug.

Pokušavajući da umanji bojazan od ovako loših rezultata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ministar turizma Damir Bajs je napomenuo da je stanje u zemljama koje su Hrvatskoj turistički konkurenti, prema statistici Ministarstva turizma, još lošije. „Čini se da su svi u većem minusu od nas. Španija je u 12-postotnom turističkom minusu u prva četiri meseca, Francuska beleži pad od 29,4 odsto. Turistički dolasci u Grčku pali su 7,2 odsto, u Italiju 14,6 odsto, a Crna Gora je u minusu 15,7 odsto”, rekao je Bajs.

Ministar je rekao da broj rezervacija smeštaja raste, ali da još nije ni blizu prošlogodišnjeg. Za sada rezervacije bolje idu u privatnom smeštaju i smeštajnim kapacitetima visoke kategorije, naglasio je.

U Hrvatskoj je do sada letovalo 85 odsto inostranih turista i tek 15 odsto domaćih, čiji je broj ove godine pao.

Stoga je, kako je rekao ministar, ove godine prvi put pokrenuta jaka kampanja prema domaćem gostu.

Uz nju, pokrenuta je i velika Internet kampanja „Postanite ambasador hrvatskog turizma u Hrvatskoj turističkoj zajednici”, jedna od najvećih u Hrvatskoj, namenjena mladima kao ciljnoj grupi. Oglasi će se od danas nalaziti na „Fejsbuku”, „Guglu” i „Majspejsu”, najpoznatijim odredištima u „virtuelnom svetu”, a inostrane će goste, između ostalih, kao ambasadori turizma, u Hrvatsku pozivati i čuveni hrvatski fudbaleri.

[objavljeno: 11/06/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.