Žene u crnom će tužiti Radomira Počuču

Izvor: Studio B, 28.Mar.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene u crnom će tužiti Radomira Počuču

NVO Žene u crnom pokrenuće sudski postupak protiv portparola Protivterorističke jedinice MUP-a Radomira Počuče koji je na društvenoj mreži Fejsbuk pozvao na linč te organizacije.

Koordinatorka Žena u crnom Staša Zajović rekla je da će ta organizacija pokrenuti više akcija kako bi ovakve pretnje i pozivi na linč bili sankcionisani.

"Akcije ćemo pokrenuti na nivou krivičnih prijava, ali i preko kontakata sa predstavnicima međunarodne zajednice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << međunarodih mreža za ljudska prava. Neophodno je izvršiti pritisak na institucije kako bi se onemogućili i sprečili ovakvi napadi koji su usledili odmah nakon izbora", rekla je Zajović za Radio Novi Sad.

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da očekuje da će MUP pokrenuti postupak protiv Počuče.

"Očekujem da će MUP utvrditi autentičnost tog Fejsbuk naloga. I ako je zaista reč o njihovom pripadniku i ako je zaista napisao to što je napisao, da će bez odlaganja pokrenuti krivični i disciplinski postupak", rekao je Janković.

MUP je ranije danas osudio postupak Počuče, a državni sekretar tog ministarstva Vanja Vukić rekao je  da Počuči ugovor o delu ističe u aprilu i da najverovatnije neće biti produžen.

Počuča je na svom Fejsbuk profilu na vest da Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu, pozvao navijače da se obračunaju sa tim mirovnim pokretom. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP osudio postupak portparola PTJ

Izvor: RTS, 28.Mar.2014

Portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Radomir Počuča na svom "Fejsbuk" profilu pozvao na linč "Žena u crnom". MUP najoštrije osudio taj postupak. ..Državni sekratar u MUP-u Vanja Vukić osudio je poziv na linč koji je Rodomir Počuča uputio "Ženama u crnom" i dodao da mu ugovor o delu...

Nastavak na RTS...

MUP: Počuča ostaje bez ugovora!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Mar.2014

Državni sekretar MUP-a Vanja Vukić rekao da portparolu protivterorističke jedinice, koji je pozvao na linč "Žena u crnom", ugovor o delu ističe u aprilu i da najverovatnije neće biti produžen

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.