Žena kažnjena zbog vređanja homoseksualaca na „Fejsbuku”

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Sep.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena kažnjena zbog vređanja homoseksualaca na „Fejsbuku”

Sudije u Srbiji izrekle su prvu presudu zbog komentarisanja na „Fejsbuku”. Iako je ona uslovna, izgleda da se više neće trpeti slobodno izražavanje različitih stavova na najpoznatijoj društvenoj mreži na svetu.

Apelacioni sud u Beogradu danas je saopštio da je doneo odluku da potvrdi prvostepenu uslovnu presudu od tri meseca zatvora koja je izrečena septembra 2011. godine Jeleni Popović Ivanović zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << je vređala homoseksualce u komentaru objavljenom na svom „zidu”.

Ona je, kako je obrazložio Apelacioni sud, u tom tekstu „učinila javno dostupnim ideje koje zagovaraju i podstrekuju mržnju protiv homoseksualne populacije”.

U daljem obrazloženju presude piše da je optužena u svom tekstu osporila odluke državnih institucija da dodeljuju novac projektima koje podnose organizacije homoseksualaca i pritom navela niz teških uvreda na njihov račun.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.