Izvor: S media, 25.Nov.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovih statusa vas ne vole na Fejsu

Nekim korisnicima Facebooka ova društvena mreža služi isključivo za komunikaciju s prijateljima i praćenje nekih stranica, grupa, sportskih klubova i slično, pa im uopšte nije važno koliko prijatelja imaju na njoj ili koliko lajkova njihove objave dobiju, dok deo korisnika željnih pažnje želi dab skupi što više prijatelja i što više lajkova.

Međutim, Facebook ima neka svoja pravila pa je tako nedavno istraživanje Nielsena pokazalo da veliki broj korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ove mreže ne voli određene objave svojih (virtualnih) prijatelja na ovoj mreži i da ih nikad ili jako retko lajkuju.

Takođe, ranije istraživanje Mashablea pokazalo je i da su ljudi spremni da prekinu prijateljstva na Facebooku zbog objava političkih stavova. Evo liste razloga zbog kojih nećete dobiti lajk:

Velika slova

Ako statuse pišete velikim slovima čini se kao da vičete na ceo Facebook.

Pasivno agresivne objave

Statusi s kojima korisnici ove društvene mreže samo traže pažnju poput 'Izgleda da ću večeras ostati sam/a kod kuće'.

Spam objave

Često među novostima možemo da vidimo objave poput 'Klikni like i osvoji tablet' – većina takve objave smatra napadnim jer su svesni da neće osvojiti tablet.

Negativne objave

Svakodnevne negativne objave i komentari i širenje negativnog raspoloženja sigurno neće dobiti puno lajkova.

Preterivanje s deljenjem ličnog mišljenja

Na Huffington Postu kažu da je jasno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali upozoravaju da ono što napišete na Facebooku nije isto kao i kada o istim stvarima razgovarate s prijateljima u kafiću jer se vaša (prestrastvena) razmišljanja možda neće svideti drugim prijateljima na Facebooku.

Stalno objavljivanje statusa

Niko ne voli kada mu je Facebook 'zatrpan' uzastopnima statusima iste osobe – ne samo da korisnici neće lajkovati objave te osobe, već će tu osobu verovatno ukloniti s liste prijatelja.

Objave dosadnih aplikacija

Objave aplikacija koje se koriste na Facebooku (poput poziva na FarmVilleu i slično) većina korisnika smatra nepotrebnima, dosadnim i napornima.

(Dnevnik.hr)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Zbog ovih statusa vas ne vole na Fejsu

Izvor: medio.rs, 26.Nov.2012, 01:44

Postoje brojni razlozi zašto neko neće lajkovati statuse na Fejsbuku pa pripazite o čemu pišete.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.