Zbog fotografije na Fejsbuku gorelo 10 budističkih hramova

Izvor: NaDlanu.com, 30.Sep.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog fotografije na Fejsbuku gorelo 10 budističkih hramova

Više stotina nezadovoljnih muslimana zapalilo je najmanje 10 budističkih hramova i 40 kuća u Bangladešu, nedaleko od granice s Mjanmarom, saopštila je u nedelju lokalna policija.

Više stotina nezadovoljnih muslimana zapalilo je najmanje 10 budističkih hramova i 40 kuća u Bangladešu, nedaleko od granice s Mjanmarom, saopštila je u nedelju lokalna policija.Nasilje je izbilo pošto su na društvenoj mreži Fejsbuk navodno objavljene fotografije na kojoj je zapaljen primerak svete knjige muslimana Kurana.Načelnik lokalne policije Nodžibul Islam rekao je da je najmanje 20 ljudi povređeno tokom protesta muslimana, ali da je nasilje sada po kontrolom.Učesnici protesta tvrde da je autor sporne fotografije jedan dečak budističke veroispovesti. Policija je privela dečakove roditelje na razgovor.DAKA, 30. septembra 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Vojska čuva budiste u Bangladešu

Izvor: Mondo, 01.Okt.2012, 12:22

Vlasti u Bangladešu su danas angažovale vojsku da čuva krajeve nastanjene budistima, pošto su grupe muslimana izvele nove napade na hramove i domove budista zbog fotografija na Fejsbuku koje su uvredljive po islam, saopštila je policija...prev next 0 0 0 0.. ..1 / 4.. ..2 / 4.. ..3 / 4.. ..4...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.