Žarko Paspalj hitno primljen u bolnicu i operisan

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 22:09

Žarko Paspalj hitno primljen u bolnicu i operisan

Proslavljeni srpski košarkaš Žarko Paspalj hitno je primljen u bolnicu, gde je podvrgnut operaciji zbog aritmije.

Kako prenosi grčka "Gazeta", čiju nagradu za životno delo je trebalo da dobije Paspalj pre nesrećnog preokreta, on je primljen u bolnicu u Beogradu tokom popodneva.

Doktori su izvršili operaiju i uspeli da stabilizuju njegovo stanje, a Paspalj će ostati na intezivnoj nezi iz predostrožnosti. On je 2022. godine takođe završio u bolnici, upravo iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog razloga.

"Sve je u redu, radi se o staroj boljki sa nogom", rekao je tada Paspalj,

On je 2001. godine doživeo infarkt miokarda kada je sa prijateljima igrao mali fudbal.

"Meni se to desilo na sportu i generalno, meni se uvek i dešavalo na sportu, šta god to značilo, sport, može da bude i fudbal, tako smo i počeli, tako smo završili na kraju. Osetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije. E sad, kako čovek to da prepozna, ja, svakako, nisam", prisetio se svojevremeno tog događaja u razgovoru za RTS.

Podsetimo, tokom blistave karijere, legenda Partizana je nastupao za San Antonio Sparse, dok se u Evropi afirmisao igrajući za grčke klubove Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Aris iz Soluna.

Branio je boje i francuskog Pariza, a patike je okačio o klin 1998. godine u Virtusu iz Bolonje.

U reprezentaciji Jugoslavije je na Olimpijskim igrama osvojio dva srebra, 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

Zlatnom medaljom se okitio na Evropskim prvenstvima 1989, 1991. i 1995. godine, kao i na Svetskom prvenstvu u Argentini 1990.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žarko Paspalj hitno primljen u bolnicu i operisan

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2024

BEOGRAD - ​Proslavljeni srpski košarkaš, Žarko Paspalj hitno je primljen u bolnicu u Beogradu, gdje je podvrgnut operaciji zbog aritmije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.