Zarada Zakerberga rekordnih 2,2 milijarde dolara

Izvor: Blic, 23.Okt.2013, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarada Zakerberga rekordnih 2,2 milijarde dolara

Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg postavio je novi rekord kada je u pitanju zarada izvršnog direktora, budući da je u 2012. inkasirao rekordnih 2,278 milijardi dolara.

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela kompanija GMI Rejtings, Zakerbergova plata od 503.000 dolara i bonus od 266.000 dolara su samo sitnica u odnosu na njegove deonice čija je vrednost preko 2,27 milijardi dolara, prenosi Frans pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

To je prvi put da su rezultati studije pokazali da je jedan direktor zaradio više od milijardu dolara, nevedeno je u saopštenju GMI.

Sa druge strane, nadoknada za rad izvršnog direktora energetskog giganta "Kinder Morgana", Ričarda Kindera, premašila je milijardu dolara u 2012. godini, uz platu od samo jednog dolara i akcije u vrednosti od preko 1,1 milijarde dolara.

Njih dvojica pretekli su druge izvršne direktore, pa se tako na trećem mestu sa najvišom nadoknadom od 255 miliona dolara našao Mel Karmazin, izvršni direktor radija "Sirijus XM", za kojim sledi direktor kompanije "Liberti medija" Gregori Mafej sa kompenzacijom od 254 miliona dolara i direktor Epla, Tim Kuk, sa platom od 143 miliona dolara.

Prema ovom istraživanju u kome su učestvovale 2.259 severnoameričke kompanije čijim se akcijama trguje na berzi, GMI je zaključio da su plate u tim kompanijama porasle u proseku za 8,47 odsto.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zarada Zakerberga rekordnih 2,2 milijarde dolara

Izvor: Dzungla.org, 23.Okt.2013

Direktor Fejsbuka Mark Zakerberg postavio je novi rekord kada je u pitanju zarada izvršnog direktora, budući da je u 2012. inkasirao rekordnih 2,278 milijardi dolara.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.