Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2018, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakerberg će odgovarati pred Evropskim parlamentom

BRISEL - Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg pojaviće se pred članovima Evropskog parlamenta kako bi odgovarao na pitanja o zloupotrebi podataka "Cambridge Analytice".

To je saopštio predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani, dodajući da je Zakerberg prihvatio poziv EP i da će u Brisel doći što je prije moguće, eventualno već naredne sedmice, prenio je Reuters.

Najveća društvena mreža na svijetu našla se u centru afere zbog načina korišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ličnih podataka desetina miliona korisnika od strane Kembridž Analitike koja je radila na predsjedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016.

"Pozdravljam odluku Zakerberga da se pojavi lično pred predstavnicima 500 miliona Evropljana. To je korak u pravom smjeru ka vraćanju povjerenja", rekao je Tajani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.