Zagrepčani nastavljaju proteste

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagrepčani nastavljaju proteste

Zagreb -- Oko 2.000 demonstranata okupljenih preko društvene mreže Fejsbuk protestovalo u Zagrebu tražeći smenu vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Demonstranti su skandirali "Jaco odlazi", aludirajući na premijerku Jadranku Kosor, i "Svi u štrajk".

Tokom protestne šetnje okupljeni su došli i do zgrade "Večernjeg lista" kako bi podržali novinare tog zagrebačkog dnevnika koji su u štrajku zbog spora s poslodavcem u vezi sa kolektivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovorom.

Kao i na ranijim protestima, na početku skupa na Cvetnom trgu okupilo se nekoliko stotina ljudi da bi se tokom protestne šetnje njihov broj povećavao, a pri kraju smanjivao. Prema procenama novinara, na "vrhuncu" protesta najviše ih je bilo oko 2.000.

Manji incident je izbio kada je tokom protestne šetnje jedan od demonstranata hteo da začetnik protesta Ivan Pernar poljubi krst, što je ovaj odbio, pa je došlo do kratkog guranja.

To je bio 14. antivladin protest u Zagrebu. Protesti su počeli krajem februara, a novi je zakazan za subotu. Slični skupovi večeras su održani i u Rijeci i Puli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.