Zagreb: Ustaški i naci grafiti na spomeniku žrtvama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Ustaški i naci grafiti na spomeniku žrtvama

Nepoznati vandali su fašističkim simbolima šarali spomenik žrtvama fašizma u spomen parku Dotrščina u Zagrebu, objavila je nevladina organizacija "Antifašistički vjesnik" na svojoj Facebook stranici.

Širom parka na spomenicima su crnim sprejom iscrtani slovo "U", koje simbolizuje ustaški pokret, kukasti krst, ali slovo "d" koje predstavlja zaštitni znak navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba.

Članovi "Antifašističkog vjesnika" sugerisali su svojim pratiocima da se putem imejla ovim povodom obrate predsednici Hrvatske, odseku za građane, kao i svojim saborskim zastupnicima.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagreb: Vandali išarali spomenik žrtvama fašizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2016

Nepoznati vandali išarali su spomenik žrtvama fašizma u spomen parku Dotrščina u Zagrebu, preneo je Antifašistički vjesnik na svojoj Fejsbuk stranici...Širom parka, koji je dom spomenicima vrhunskih vajara poput Vojina Bakića, osvanuli su crnim sprejom iscrtanim ustaškim "U", kukastim krstovima,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.