Zabranjen protest protiv mafije

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen protest protiv mafije

Nikša Anđelić iz Herceg Novog pozvan na informativni razgovor u policiju, jer je preko Fejsbuka pozivao na protest ispred crnogorske skupštine pod nazivom "Ulični protesti protiv mafije". Protest zakazan za 21. mart je zabranjen.

Nevladina organizacija "Libertas", saopštila je da je Nikša Anđelić, član Fejsbuk grupe "Ulični protesti protiv mafije" iz Herceg Novog, pozvan da dođe na informativni razgovor u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Centar bezbednosti u tom gradu.

Razlog poziva na policijsko saslušanje je organizacija protesta, koji je zakazan za 21. mart u podne, ispred crnogorske skupštine, smatraju organizatori i ocenjuju da je to "najprizemniji pokušaj ućutkivanja naroda od strane službenika Agencije za nacionalnu bezbednost".

Anđelić, koji je pozvan da dođe na razgovor kod načelnika CB u Herceg Novom Gorana Baničevića, napisao je na Fejsbuk grupi da neće podleći nikakvim pritiscima i da će prisustvovati protestu, navodi se u saopštenju.

Protest je zvanično zabranjen, ali članovi Fejsbuk grupe "Uličnim protestima protiv mafije" ne odustaju od okupljanja i ističu da je povod okupljanja nezadovoljstvo stanjem u zemlji.

Grupa je ranije saopštila da je o tom okupljanju obavestila Upravu policije, Misiju OEBS-a, Delegaciju Evropske komisije u Crnoj Gori i diplomatska predstavništva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.