Yahoo tužio Facebook zbog 10 patenata

Izvor: Baguje.com, 13.Mar.2012, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo tužio Facebook zbog 10 patenata

Da, dobro ste čuli, Yahoo, se javlja skoro iz senke i tuži Facebook za upotrebu patentiranih stvari. Naime, Yahoo ima oko 10 patenata koje Facebook trenutno koristi a za koje im ne plaća. U svetu računara i mobilnih telefona u poslednjih nekoliko godina tužbe na osnovu ovoga su veoma popularne, jer, po zakonu, ukoliko Facebook koristi nešto što je Yahoo >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << patentirao, za to mora i da mu plati. Međutim, Yahoo tvrdi da ne dobijaju ni dolar od Facebooka na račun patenata pa su zbog toga pokrenuli tužbu kako bi zaštitili svoja prava.

Što se tiče same tužbe i patenata, u pitanju su zaštićene stvari koje su vezane za Internet oglašavanje, zaštitu i sigurnost korisnika, prilagođavanje, dopisivanje i društvene mreže.
Ono što je zanimljivo je da se oglasio i Facebook ovim povodom i rekao da su zaprepašćeni što tužba dolazi od starog i dugogodišnjeg partnera, dok je sa druge strane Yahoo napomenuo da hoće isplatu na osnovu dosadašnjih i budućih kršenja ovih prava, kao i da se odmah ugase svi servisi koji ista prava krše.
Slični postovi:Facebook sustigao Yahoo i sad je treći najveći sajt na svetuKako da dodate Facebook prijatelje u Yahoo mail ?Izašao Yahoo messenger 11

Post "Yahoo tužio Facebook zbog 10 patenata" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 13. 03. 2012.
Kategorije: Društvene mreže, Facebook, Vesti, Yahoo | Tagovi: patenti, tužba



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.