Yahoo! i Zynga dogovorili saradnju

Izvor: B92, 28.Maj.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo! i Zynga dogovorili saradnju

Zynga igre će uskoro biti dostupne na Yahoo sajtovima, kao što se nalaze i na sajtovima Facebook i MySpace.



Kako Yahoo! igre na mesečnom nivou prati oko 19 miliona posetilaca, ova saradnja je bila logičan sled događaja. Zynga igre su već najpopularnije igre na Facebooku, tako da će posete zavisnika od društvenih igara na Yahoo! portalu samo doprineti popularnosti Zynga zabave.

Takođe, širenje mreže zastupljenosti će Zynga igrama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućiti dodatni podstrek za odvajanjem i stvaranjem sopstvenog identiteta u odnosu na Facebook koji je i dalje najposećeniji društveni portal.

U početku, smatralo se da je uvođenje Zynga virtualne valute za igre problem između njih i Facebooka, jer Facebook već ima svoju, ali naplaćuje i 30% proviziju od kupovine virtualnog novca. Međutim, „inspiracija” za saradnju Zynga-Yahoo! je nedavno procenjena na 4 milijarde dolara, tako da problem sa Facebookom verovatno i nije bio pravi razlog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.