WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s Facebooka

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Mar.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WhatsApp u Evropi neće deliti podatke korisnika s Facebooka

Iz kompanije WhatsApp nedavno je saopšteno da se podaci korisnika neće deliti sa Facebookom kako bi se ispoštovao zakon o zaštiti podataka na području Evrope.
Tome je prethodilo pokretanje istrage u Velikoj Britaniji u cilju utvrđivanja da li je legalno da WhatsApp deli podatke svojih korisnika sa kompanijom Facebook, a da ne dođe do kršenja zakona u Velikoj Britaniji. Istraga je uvtrdila da ova aplikacija ne sme da svoje podatke prosleđuje drugim kompanijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net <<
Nakon Velike Britanije Francuska je zatražila od obe kompanije da se u roku od mesec dana prestane sa deljenjem informacija. Međutim, kako bi novi evropski zakon o zaštiti podataka na snagu trebalo da stupi u maju, odnosiće se na celu Evropsku uniju.
WhatsApp trenutno radi na ažuriranju svojih pravila o zaštiti podataka. Tek nakon donošenja novog zakona, kompanije će proceniti da li su njihove aktivnosti u skladu sa tim.
“WhatsApp i te kako brine o privatnosti svojih korisnika. Prikupljamo jako malo podataka i svaka poruka je od početka do kraja šifrovana”, rekao je portparol WhatsAppa u datom saopštenju.
“Ne delimo podatke na način na koji to tvrde Britanci koji su zabrinuti za stanje u Evropi”.
Izvor: B92
Foto: Pixabay

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.